18.9 C
Larissa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Άνοιγμα του λιανεμπορίου από Δευτέρα. Επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα οι διαδημοτικές μετακινήσεις

“Χρειαζόμαστε να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες. Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές. Πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο απώλειας ζωών. Σας ζητώ να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας. ” τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο. Σε ότι αφορά στον εμβολιασμό, υπογράμμισε ότι σύντομα θα είμαστε σε πολύ καλύτερο σημείο από ό,τι σήμερα. ” Τον Απρίλιο πηγαίνουμε για 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς” τόνισε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε, μεταξύ άλλων:

“Η κυβέρνηση προχωράει σε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα σε κάθε επίπεδο. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη. Οι δραστηριότητες θα ανοίξουν με κανόνες. Υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας. Δεν επιτρέπεται χαλάρωση. Πλέον έχουμε πρόσθετα όπλα στη μάχη κατά της πανδημίας και ο καιρός είναι σύμμαχός μας.

Από τη Δευτέρα επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων με click away και click in shop, εκτός από τα εμπορικά κέντρα. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν για τα Σαββατοκύριακα, μέχρι τρία άτομα ανά αυτοκίνητο. Οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα οδηγήσει σε άρση του μέτρου.

Η λειτουργία των σχολείων θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα με στόχο το άνοιγμα στις 12 Απριλίου με τη χρήση αυτοδιαγνωστικού τεστ.”

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις