9.9 C
Larissa
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Κίνδυνος λουκέτων σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η διαφαινόμενη επιστροφή στην κανονικότητα το καλοκαίρι σηματοδοτεί περιορισμένα οφέλη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η επανέναρξη των περιοριστικών μέτρων εξανέμισε τις όποιες προσδοκίες και συντήρησε την αβεβαιότητα για το 2021. Ο σχετικός δείκτης της SME United δείχνει μικρή ανάκαμψη το φθινόπωρο του 2020, ωστόσο το δεύτερο κύμα της πανδημίας μείωσε τα όποια θετικά αποτελέσματα μετά την επανεκκίνηση από το πρώτο lockdown.
Η πτώση της ζήτησης κυρίως πλήττει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ στην Ελλάδα διαφαίνεται σοβαρός κίνδυνος λουκέτου για μία στις τρεις επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να διατηρηθούν τα μέτρα στήριξης για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή Οικονομικής και Δημοσιονομικής Πολιτικής της Μονάδας Μελετών SMEunited, Gerhard Huemer, τα χειρότερα αποτελέσματα αφορούν σε επαγγελματικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις λιανικής, αν και τα μέτρα “αποσσυμπίεσης” το καλοκαίρι προκάλεσαν μια ενθαρυντική ανάκαμψη σε όλους τους τομείς.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ fortunegreece.com

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις