19.9 C
Larissa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Ποιοι απαλλάσσονται από τα δίδακτρα των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Α. Συρίγος απαλλάσσονται από τα δίδακτρα, για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 , όπου αυτά προβλέπονται, οι φοιτητές Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών σπουδών , των οποίων:

Α. το ατομικό εισόδημα, εφόσον διαθέτουν ίδιο εισόδημα, δεν υπερβαίνει τα  8.770 ευρώ (από 8.195 πέρσι),και,

Β. Το οικογενειακό διαθέσιμο ισοδύναμο εισόδημα   αυτοτελώς τις 6.143 ευρώ (από 5.736,50 π’έρσι)

Η απαλλαγή αυτή παρέχεται για τη συμμετοχή σε ένα μόνο Π.Μ.Σ..

Σε κάθε περίπτωση, οι απαλλασσόμενοι φοιτητές δεν ξεπερνούν το ποσοστό του τριάντα τοις εκατό (30%) του συνολικού αριθμού των φοιτητών που εισάγονται στο Π.Μ.Σ..

Αν οι δικαιούχοι υπερβαίνουν το 30%, επιλέγονται με σειρά κατάταξης ξεκινώντας από αυτούς που έχουν το μικρότερο εισόδημα.

Η αίτηση για απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης υποβάλλεται ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των φοιτητών των Π.Μ.Σ.. Η οικονομική κατάσταση υποψηφίου σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί λόγο μη επιλογής σε Π.Μ.Σ.. Όσοι λαμβάνουν υποτροφία από άλλη πηγή, δεν δικαιούνται απαλλαγή.
 
Σε κάθε περίπτωση, τα Ιδρύματα χορηγούν υποτροφίες σε φοιτητές βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων, σύμφωνα με όσα ειδικότερα ορίζονται στον Κανονισμό Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Η παράβαση από τα αρμόδια για την επιλογή των φοιτητών όργανα των σχετικών διατάξεων   και των σχετικών προβλέψεων του Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών συνιστά βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα, που επισύρει την πειθαρχική ποινή της προσωρινής ή οριστικής απόλυσης, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο π.δ. 160/2008 (Α΄ 220).

Πηγή: esos.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις