7.9 C
Larissa
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Πρωτότυπη παράσταση της διάσημης Συμφωνικής Νο. 5 του Μπετόβεν από εκατοντάδες μαθητές/ριες

Πέντε μήνες πρόβας οδηγούν σε μια εκπληκτική παράσταση χειροκρότημα, κλικ και χτυπήματα, άξια οποιασδήποτε συμφωνικής σκηνής.

Η πανδημία COVID-19 σήμαινε ότι αυτή η χορωδία δεν μπορούσε να τραγουδήσει, αλλά βρήκαν ακόμα έναν τρόπο να κάνουν μουσική.

Οι μαθητές του σχολείου Saint-Michel-Garicoïts de Cambo, στην περιοχή των Βάσκων της νοτιοδυτικής Γαλλίας, έδωσαν μια * εντυπωσιακή * παράσταση της διάσημης Συμφωνικής Νο. 5 του Μπετόβεν .

Χρησιμοποιώντας ένα περίπλοκο μείγμα χειροκρότημα, χαστούκια ποδιών, stomps, δακτυλικά κλικ και κτυπήματα, οι 185 μαθητές μεταμορφώνουν την ορχηστρική κίνηση σε επικό κρουστικό σώμα.

Τέλεια σε συγχρονισμό και δυναμικό, ακούγεται υπέροχο, αλλά το υλικό που τραβήχτηκε από το drone φαίνεται επίσης απίστευτο. Οι καλυμμένοι μαθητές κινούνται, βυθίζονται και κυματίζουν μαζί με έναν τρόπο που αξίζει μια σκηνή μπαλέτου.

Το σκορ προσαρμόστηκε από τον καθηγητή μουσικής του κολεγίου Nelly Guilhemsans. Το σύνολο έκανε πρόβες σε ομάδες των 50 κάθε μέρα για πέντε μήνες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020.

Οι κρουστικές παραστάσεις γυρίστηκαν στους όμορφους κήπους της Arnaga, μπροστά από το σπίτι που κάποτε ανήκε στον Γάλλο νεο-ρομαντικό ποιητή Edmond Rostand.

Έχει ήδη συλλάβει τη φαντασία πολλών. Το βίντεο του YouTube προσεγγίζει ένα εκατομμύριο προβολές. «Εκπαίδευση και αριστεία στον πανδημικό χρόνο», ενθουσιάστηκε ένας θεατής. Πολύ σωστά.

Ρίξτε μια ματιά παρακάτω. Πιστεύουμε ότι είναι απλώς υπέροχο.

Πηγή: classicfm.com

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις