10.3 C
Larissa
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Σπιτικό παγωτό

Τέτοια εποχή, στα παιδικά μου χρόνια, είχαμε γυρίσει από τις πρώτες διακοπές , μαζί με τους γονείς μας και κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα στη Λάρισα ετοιμαζόμασταν για τις υπόλοιπες στην περιοχή που υπηρετούσε ο πατέρας.

Πολλή ζέστη πάντα στη Λάρισα, κατορθώναμε να επιβιώσουμε με τεχνάσματα, τα περισσότερα διατροφικά, άφθονο νερό και πολλά λαχανικά και φρούτα.

Όταν έφτασε λοιπόν το ψυγείο , τα τεχνάσματα απόκτησαν και  ηλεκτρική ταυτότητα. Στην κατάψυξη του ΙΖΟΛΑ, υπήρχε ένα μεταλλικό μακρόστενο κουτί, πού αργήσαμε να καταλάβουμε τι ήταν, αλλά μόλις το καταλάβαμε, μπήκε δυναμικά το παγωτό στη ζωή μας.

Έφευγα νωρίς το πρωί σε αποστολή, με το ποδήλατο και αγόραζα από την ΚΥΨΕΛΗ, τον γνωστό Κωνσταντινίδη, στην Παναγούλη, μισό κιλό κρέμα σαντιγύ, που επιδέξια ανακάτευε η μητέρα μου με παγωμένο γάλα εβαπορέ ΒΛΑΧΑΣ και αφού πρόσθετε καβουρδισμένα αμύγδαλα και κομματάκια από φρέσκο γλυκό κεράσι, έφτιαχνε το μυθικό της παγωτό παρφέ!

Το μυστικό του καλού παγωτού είναι διαχρονικά ίδιο. Καλή κατάψυξη και κτύπημα τουλάχιστον 2-3 φορές.

Ας φτιάξουμε λοιπόν το παραδοσιακό παγωτό με σύγχρονο τρόπο και μέσα αλλά με μαμαδίστικη ανάμνηση γεύσης.

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
  • Λίγη βανίλια
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος, παγωμένη.

Εκτέλεση

Ανακατεύω το γάλα , το νερό και την βανίλια και τα αφήνω στο ψυγείο σκεπασμένο να παγώσει.  Χτυπάω την κρέμα γάλακτος και την προσθέτω στο παγωμένο γάλα. Ανακατεύω ελαφρά να ομογενοποιηθεί και αδειάζω το μίγμα στο παγωτοδοχείο (που έχω ήδη στην κατάψυξη). Σκεπάζω με μεμβράνη η κόλλα ψησίματος και αφήνω στην κατάψυξη έως ότου παγώσει και στερεοποιηθεί, τουλάχιστον μία ώρα.

Παράλληλα έχω στην κατάψυξη και ένα μπωλ που παγώνει και μόλις σφίξει λίγο το παγωτό, το αδειάζω στο παγωμένο μπωλ, το σπάζω με το πιρούνι και το χτυπώ με το σύρμα ή με μίξερ χειρός ελαφρά έως ότου γίνει το μίγμα αφράτο. Το αδειάζω ξανά  στο παγωτοδοχείο γρήγορα (πριν λιώσει) και αφού το  σκεπάσω, το βάζω στην κατάψυξη .Σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή μας.

Αφήνουμε το παγωτό στην ίδια θέση μέχρι να παγώσει καλά και το σερβίρουμε.

Ιδανικό για το σερβίρισμα, αν δεν βάλουμε κάτι μέσα, είναι το γλυκό βύσσινο η σιρόπι βύσσινο ή καβουρδισμένα αμύγδαλα ή λίγο νες καφέ!

Καλή απόλαυση!! Γιατί σαν το σπιτικό, δεν υπάρχει!!

Λ.Λ.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις