7.9 C
Larissa
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Τo Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την “Καινοτομία της πίτας” στο Thessaly Science Festival 27-29/3/2021

Το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων συνεργάζεται με το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο συμμετοχής στο Athens Science Festival 2021, στο “σπίτι” του Thessaly Science Festival, στον Μύλο του Παππά.

Με αφετηρία την ιστορική διαδρομή του Μύλου και επίκεντρο το παράδειγμα της πίτας, η δράση ρίχνει φως στο πώς οι πρακτικές του χθες είναι δυνατόν να μετασχηματιστούν σε καινοτομίες του σήμερα, αλλά και σε μια σειρά από θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την πολυδιάστατη σημασία της τροφής.

Στη δράση, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και σε ζωντανή μετάδοση από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (27-29//2021), συμμετέχουν: Κ. Μούτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Βιολογίας Σπονδυλωτών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κ. Κόντσα,Αρχαιολόγος – Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Υπεύθυνη Μουσείου Σιτηρών & Αλεύρων και Κ. Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Βιοτεχνολογίας Φυτών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και η “Κληρονομιά της Γεύσης”.

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις