22.9 C
Larissa
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
Επικοινωνία: info@larissatoday.gr
spot_imgspot_img

Κορωνοϊός:Τι επαναλειτουργεί από Δευτέρα 12 Απριλίου

Με σταδιακά βήματα ανοίγει η χώρα. Όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου ανοίγουν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας το λιανεμπόριο στη συμπρωτεύουσα θα λειτουργήσει με τη μέθοδο του click away, ενώ στην Αχαΐα με το click inside και το click away, όπως δηλαδή συμβαίνει στην Αττική.

Παράλληλα από την Δευτέρα, 12 Απριλίου επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

Το λιανεμπόριο συνεχίζει την λειτουργία του, ωστόσο αλλάζει το όριο ατόμων στα καταστήματα, καθώς αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία έχει ως εξής:

Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά. Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Επιστρέφουν στις τάξεις οι μαθητές των Λυκείων

Από την Δευτέρα 12 Απριλίου ξεκινά η διά ζώσης επαναλειτουργία των Λυκείων σε όλη τη χώρα με υποχρεωτικό self test τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη).  Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Οι μαθητές πάντως θα πρέπει να ακολουθούν τα εξής μέτρα:

-υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

-διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,

-σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

-συστηματική χρήση αντισηπτικών,

-οι σχολαστικοί καθαρισμοί στους χώρους εκπαίδευσης

-τακτικοί αερισμοί των χώρων,

-προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων.

ΠΗΓΗ:healthreport.gr

Περισσότερα από την κατηγορία

spot_img
- Advertisement -spot_img

Τελευταίες Ειδήσεις